Марсилия и ПСЖ играят при 0:2 в дербито на френския футбол.

...
Марсилия и ПСЖ играят при 0:2 в дербито на френския футбол.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Марсилия - ПСЖ 0:2, гостите са с 10 човека

Марсилия и ПСЖ играят при 0:2 в дербито на френския футбол. Льо Класик е от 27-ия кръг на Лига 1. Сблъсъкът ще се предава директно по DIEMA SPORT 2, a на Gong.bg ще проследим най-интересното от мача. В 40-ата минута Лукас Бералдо беше изпъден. В 52-ата минута Витиня откри резултата, а в 86-ата минута Гонсало Рамош удвои. 

Първата добра опция за гол се откри пред гостите. Коло Муани изведе Дембеле отдясно. Крилото потърси Мбапе, само че топката се озова в Руис. Испанецът от към 10-11 метра опита удар, след който топката мина над вратата. Малко по-късно Луис Енрике опита остро подаване към Обамеянг, при което Данило опита да почисти топката, само че вместо това щеше да я прати в личната си врата, само че Донарума внимаваше и избави. 

В 14-ата минута Обамеянг напредна отдясно и насочи мощен удар от границата на наказателното поле, с който Донарума се оправи. Малко по-късно шут на Верету от към 20 метра " облиза " гредата от външната страна. 

След половин час игра Дембеле проби през центъра, надбяга Верету, след което финтира Мбемба, само че от десетина метра не съумя да нанесе прекрасен удар и прати топката около вратата. 

В 37-ата минута Лукас Бералдо фаулира Обамеянг в центъра на терена, като спря габонецът да излезе самичък против вратаря. След намесата на ВАР бразилският бранител на гостите получи пряк червен картон.

ПСЖ поведе в 52-ата минута. Тогава Самуел Жиго сбърка в опит да отиграе топката с глава. Витиня овладя и напредна в полето на противника. Португалецът комбинира с Дембеле, който му върна и халфът от точката за осъществяване на дузпа преодоля Пау Лопес. 

В 59-ата минута Марсилия стигна до гол, който беше анулиран поради засада. Донарума избави удар на Обамеянг, а топката се озова във Верету. Халфът насочи мощен удар, като прати топката във вратата, само че Луис Енрике, който беше в засада, пречеше на вратаря и попадението беше анулирано. 

След гола домакиние владееха топката в огромни интервали от мача, само че мъчно създаваха нещо рисково пред Донарума. В 79-ата минута Обамеянг се освободи в наказателното поле и потърси долния ляв ъгъл, само че Донарума блесна със ужасно избавяне. 

В 86-ата минута гостите стигнаха до втори гол след нова отлична контраофанзива. Хакими поде офанзива след осъществяване на корнер от страна на домакините. Мароканецът напредна с топката и подаде към Марко Асенсио. Испанецът пусна извеждащ пас за Гонсало Рамош, който останал самичък против вратаря не сбърка за 0:2. 

В идващите минута Донарума трябваше да се намесва след удари на Обамеянг, Арит и Гарсия. 

Марсилия - ПСЖ 0:2

0:1 Витиня (52)

0:2 Гонсало Рамош (86)

Марсилия: Лопес, Гарсия, Мбемба, Балерди, Мерлин, Кондогбия, Верету, Арит, Луис Енрике, Ндиайе, Обамеянг

ПСЖ: Донарума, Хакими, Ернандес, Бералдо, Данило, Витиня, Зайр-Емери, Руис, Дембеле, Мбапе, Коло Муани 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР